Veronika Zeiselová Rôzne

Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? TOTO o bytoch v Šali prezradil odborník

Ako to bolo rok dozadu a ako je to dnes? Hýbu sa ceny bytov v ostatnom období vyššie alebo padajú? Kde v Šali sú najdrahšie a kde lacnejšie? Zisťovali sme viac priamo u ľudí z brandže...

Ilustračný obrázok k článku Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? TOTO o bytoch v Šali prezradil odborník
Zdroj: Dnes24.sk

Na naše otázky ohľadom predaja bytov v Šali sme dostali odpovede od realitného makléra Roberta Baloga, konateľa najstaršej realitnej kancelárie v Šali Fors Trade.

Aké sú ceny bytov v našom meste a ako sa zmenili oproti minulému roku?

V závislosti od lokality, veľkosti, momentálneho stavu, ako aj polohy v rámci bytového domu (prízemie, vrchné podlažie, výťah…), susedov, parkovania, ako aj ďalších faktorov (blízkosť škôl, škôlok, obchodov, prírody), ktoré ovplyvňujú ceny bytov v súčasnosti evidujeme tieto ceny: garsónky od 17 000 do 24 000 eur, 1-izbové od 22 000 až po 42 000, 2-izbové od 29 000 – 55 000 eur, 3–4 izbové od 30 000 – 63 000 eur. Ceny bytov v novostavbách sú o niečo vyššie, aj keď naozaj novostavby v podstate v Šali nie sú, ani sa nestavajú. Čo sa týka pohybu cien, prevažuje stagnácia, ale pri dobrých lokalitách veľmi mierny nárast.

Ktoré lokality v meste patria medzi najžiadanejšie a ktoré naopak ľudí nezaujímajú?

Najvyhľadávanejšou lokalitou v rámci Šale je sídlisko Váh II a sídlisko Váh I a to hlavne z dôvodu, že sa jedná o stabilizované územie bez ďalšej výstavby, dostatočnej vzdialenosti susedných bytových domov, kvalitnej a dostupnej občianskej vybavenosti s pomerne vysokou bezpečnosťou a možnosťou parkovania. V neposlednom rade sa tu nezhromažďujú problémové a asociálne osoby. O niečo nižší záujem je ulice Dolná, Pázmaňa, o sídlisko Vlčanská, ako aj centrum mesta (malé a staré byty) Kukučínova, Budovateľská, Hlavná – stará časť, ulice V. Šrobára, Letná. V rámci Šale je najnižší záujem a tým aj cena na uliciach Jazerná, časti V. Šrobára a časti ulice Letná.

Čo je špecifické pre Šaľu?

Zvláštnu kapitolou je mestská časť Veča presnejšie sídlisko Veča, o ktorú je záujem, ale hlavne pre pomerne priaznivé ceny. Ceny blízko spodného rozsahu, ktoré som spomínal pri cenách bytov vyššie. Ale to všetko za cenu nižšieho komfortu bývania, čo sa týka súkromia. Je to spôsobené výrazne hustejšou zástavbou bytových domov a z toho vyplývajúcim problémovým parkovaním a stratou súkromia pri pohľade z okna do okna. V neposlednom rade je tu výrazne vyššie zastúpenie problémových skupín občanov a vyššia hladina hlučnosti aj v noci, najmä v lete. Treba však dodať, že byty sú tu pekné, moderné a aj v rámci tejto mestskej časti sú rozdiely v cenách aj 20%.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM