Zlatica Gregorová Rôzne

Aj po lete môžete hodovať: Zavítajte do Hornej Kráľovej

Trojdňová akcia bude zmesou tradičnej hodovej zábavy, priateľských futbalových zápasov aj hudobných vystúpení. Nenechajte si ujsť sviatky tejto obce.

Ilustračný obrázok k článku Aj po lete môžete hodovať: Zavítajte do Hornej Kráľovej
Zdroj: TASR

Počas prvého septembrového týždňa môžete byť účastníkmi hodovej akcie. V dňoch 9. až 11. septembra 2017 si určite prídete na svoje. Obec Horná Kráľová a miestne kultúrne stredisko organizujú Obecné dni – Hody.

Futbal aj rozpálené kotlíky

Ich samotné otvorenie sa uskutoční 9. 9. 2017 o 15.00 hod. v areáli futbalového ihriska. Po polhodinke sa už rozozvučia hrnce, kotlíky a naštartujú varešky a súťažné družstvá budú pripravovať ten najchutnejší guláš. V rámci kultúrneho programu sa predvedú miestni mladší aj starší speváci a členovia folklórnych súborov. Atmosféru dotvoria aj žiaci materskej a základnej školy.

Podľa slov organizátorov, zaspievajú a zatancujú „spevokoly MO Matice Slovenskej, MO Csemadok, Folklórny súbor Kraľovanka.“ Aby podujatie malo ten správny šmrnc, pozvali aj hostí zo susedných obcí. Počas hodovej zábavy vystúpi aj FS Kepeždanka z Hájskeho, Močenskí speváci, či FS z Kestúcu. Deň zakončí hodová zábava od 20.00 hod.

Sväté omše v dvoch jazykoch

Nedeľné ráno 10. 9. 2017 a aj to pondelkové, 11.9. 2017 už bude patriť hodovým svätým omšiam v slovenskom a maďarskom jazyku. Počas oboch dní so začiatkom o 8.30 hod. Popoludní sa ešte odohrajú priateľské futbalové stretnutia. Počas trojdňového podujatia nebudú chýbať atrakcie a súťaže pre deti a mládež, občerstvenie a dobrá nálada.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM