Zlatica Gregorová Samospráva

Aj Neded zmodernizuje škôlku: Obec sa totiž zapojila do projektu

Zateplenie starších múrov verejných budov významne prispeje k šetreniu prevádzkových nákladov. V obci vynovia priestory tým najmenším.

Ilustračný obrázok k článku Aj Neded zmodernizuje škôlku: Obec sa totiž zapojila do projektu
Zdroj: TASR

Zyvšovanie energetickej účinnosti budovy je projekt, výhodný pre obce nášho okresu. Prostredníctvom Operačného programu – Kvalita životného prostredia získavajú finančné prostriedky na realizáciu stavebných prác. Zateplenie starších múrov verejných budov, ako aj ekologické materiály, významne prispejú k šetreniu prevádzkových nákladov.

Nielen zmena fasády

Okrem toho zateplené objekty získajú aj omnoho modernejší vzhľad a často aj výraznú zmenu vizáže. Obcou, v ktorej plánujú tieto zmeny je aj Neded. Chcú tam zmodernizovať objekt materskej školy. Výzva na predkladanie ponúk je už na svete. „Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcej budovy – Materská škola Neded“ je názov spomínaného projektu. Ako sa hovorí, vezmú to pekne od podlahy.

Uskutoční sa rekonštrukcia skladieb a kompletné zateplenie podlahy.

Projekt zahŕňa aj celkové zateplenie vonkajších stien ako aj výmenu strešnej krytiny a zateplenie strechy. Súčasťou stavebných práce bude aj „výmena výplní otvorových konštrukcií na obvodom plášti, výmena zdroja tepla, modernizácia regulácie, výmena vykurovacích telies a rozvodov ÚK," uvádza sa vo Výzve. Pozornosti neunikne ani zastaraná elektroinštalácia, ktorá bude nahradená novou a budova bude mať aj nový bleskozvod s odvodňovacím systémom dažďovej kanalizácie.

Uložia nové rozvody

K ďalším stavebným prácam bude patriť „vybudovanie nových rozvodov vody, TÚV, kanalizácie a plynofikácie budovy vrátane inštalačného kanálu, lapačov tuku a revíznych šácht splaškovej kanalizácie,“ ako uvádzajú materiály k zákazke.

Predpokladaná hodnota zákazky je 860 579,51 eur bez DPH. Stavebné práce by mali byť dokončené do dvoch rokov.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM