Zlatica Gregorová Samospráva

Aj močenský združený objekt prejde úpravami: Sídlia v ňom viaceré inštitúcie

Obec rozbehla a už aj úspešne zrealizovala viacero projektov, ktoré prispievajú k zvyšovaniu jej úrovne. V súčasnosti plánujú opraviť ďalšiu budovu.

Ilustračný obrázok k článku Aj močenský združený objekt prejde úpravami: Sídlia v ňom viaceré inštitúcie
Zdroj: TASR

Aktívnym zapájaním sa do modernizácie obce získava čoraz krajší vzhľad. A nezanedbateľný nie je ani fakt, že nielen Močenku, ale každej obci alebo mestu s kvalitným projektom pomôžu poskytnuté financie z európskych fondov. Tie si potom istú časť doplatia zo svojich zdrojov. V súčasnosti plánujú opraviť Združený objekt v obci.

Znížia energetickú náročnosť

Združený objekt je súčasťou operačného programu Kvalita životného prostredia – Energeticky efektívne nízkouhlíkové hospodárstvo vo všetkých sektoroch. Hlavným cieľom projektu je znižovanie energetickej náročnosti budov. „Cieľom realizácie je hlavne znížiť energetickú náročnosť (zlepšiť energetickú hospodárnosť), ďalej odstrániť defekty pôvodnej krytiny, fasády a ostatných stavebných prvkov existujúceho administratív­nospoločenské­ho zariadenia tak, aby plnil naďalej svoju funkciu v zlepšených podmienkach,“ uvádzaj obecný web.

Kancelárie aj obecná pošta

V objekte sídli viacero inštitúcií. V interiéri budovy sú kancelárie obecného úradu, ako aj priestory pošty. Je tu aj priestor na organizovanie kultúrnych a spoločenských udalostí. Objekt je tak pravidelne využívaný. Začatie rekonštrukčných prác je stanovené na tento rok, dokončiť ich plánujú v roku 2018. Predpokladaná suma na projekt predstavuje 700 749,87 eur bez DPH.

Predkladať ponuky k tejto výzve je možné do 20.09.2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM