Zlatica Gregorová Rôzne

Advent a Mikuláš sa blížia míľovými krokmi: Čo ponúknu naše obce?

Rok 2017 sa pomaly končí. Zostáva nám z neho už len posledný mesiac a tak si ho treba užiť naplno.

Ilustračný obrázok k článku Advent a Mikuláš sa blížia míľovými krokmi: Čo ponúknu naše obce?
Foto: Zlatica Gregorová

Pozrite sa, čo všetko pre vás pripravili v našom meste a okolitých obciach počas adventu a Mikuláša. Akcie štartujú už v utorok 28. novembra.

Už počas tohto týždňa sa dobre zabavíte. Vašu kreativitu môžete naplno prejaviť, ak sa zapojíte do päťdňovej akcie Výroba adventného venca. V popoludňajších hodinách od 17.- 20.00 hod. v Materskom centre Mamy mamám v Šali môžete popustiť uzdu svojej fantázii. Hotové vence budú 3. decembra 2017 predávať pred šalianskym kostolom v čase od 7.30 do 10.00. hod. Ďalšími adventnými akciami budú Požehnanie adventného venca s kultúrnym programom 2. decembra 2017 v Močenku o 17.00 hod. a Slávnostné zapálenie prvej adventnej sviečky v Tešedíkove o 16.00 hod. Spestria ho recitačno – hudobné vystúpenia.

Mikulášske podujatia

Na Mikuláša, 6. decembra 2017 sa rozsvietia šalianske vianočné stromčeky a sprevádzkuje sa i umelé klzisko na pešej zóne. Od 17.30 hod. sa v divadelnej sále Domu kultúry v Šali začne Mestský Mikuláš. Ako informujú organizátori podujatia, všetky deti potešia rozprávkové postavičky zo súboru Materinky a samozrejme svätý Mikuláš s nošou plnou darčekov. MC Mamy mamám usporiadajú v tento deň svojho Mikuláša. Ten prvý, pre radosť najmenších príde už o 10.00 hod. a vráti sa opäť o 16.00 hod., aby odmenil ďalšie dobré deti.

Do osláv sa zapojí aj OZ Večania. Ako nám prezradil predseda združenia, Marek Molnár, 7. decembra 2017 pripravia Stretnutie s Mikulášom. Tak, ako aj vlani, aj teraz ho budete môcť privítať pred večianskym supermarketom o 15.00 hod. Pokračovať bude do areálu Pribinovho parku, kde by mal so slávnostným sprievodom doraziť o 15.30 hod. O program sa postarajú Cheerleaderky z PŠ Pad.O 16.00 hod. sa tu budú rozdávať sladké odmeny a zároveň slávnostne otvoria Vianočné trhy vo Veči. „Cez tieto Vianočné trhy budeme dňa 7. decembra 2017 organizovať aj vianočné tvorivé dielne. V čase od 15.00 do 18.00 hod. si tu budú môcť záujemcovia vyrobiť svoju vlastnú mandalu,“ prezradila nám referentka SD Veča, Mária Šeboková.

Sladké balíčky aj rozprávky

Aj budúcotýždňový víkend bude patriť mikulášskym oslavám. V sobotu 9. decembra 2017 zavíta hneď do troch našich obcí. „O 17.00 hod. príde do Hájskeho, kde v miestnom kultúrnom dome poteší decká svojím príchodom a rozdá im sladké balíčky. Deti ho potešia rozprávkovým pásmom,“ povedala nám organizátorka podujatia, Janka Balážová z KS v Hájskom. Stretnutie so sv. Mikulášom bude aj v Močenku a to od 15.00 hod. v Kultúrnom stredisku ( Kláštor). Bude aj rozprávkové predstavenie Animare Silva – Žabí princ.

Tretí ročník Vianočných trhov, ktoré sa budú konať v areáli Miestneho kultúrneho strediska Trnovec nad Váhom sa budú konať dňa 9. decembra 2017 od 11.00 h. Ako informujú organizátori, „okrem vianočných trhov sa môžete tešiť aj na ukážky tradičnej domácej zabíjačky, ochutnávku zabíjačkových špecialít, pohár horúceho punču. V kultúrnom programe vystúpia deti zo základnej školy. Duchovný rozmer vianočných sviatkov nám pripomenie Betlehem.“

Aj IX. Obecné vianočné trhy sa uskutočnia v Hornej Kráľovej 9. decembra 2017. Od 13.00 hod. tu budete môcť ochutnať vianočné pečivo, medovníčky, či kapustnicu a to všetko zaliať vianočným punčom a popritom možno i nakúpiť ikebany, košíky a veľa iného vianočného tovaru. O 16.30 hod. v obci rozsvietia vianočný stromček.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM