Rastislav Búgel Samospráva

Aby ľudia bez strechy nad hlavou nemuseli mrznúť: Mesto otvorí nocľaháreň v polovici decembra

Mesto Šaľa aj tento rok počas zimy otvorí pre ľudí bez domova nocľaháreň. Ako informovala radnica, zariadenie na Partizánskej ulici bude sprístupnené od 15. decembra, v prípade mimoriadne nepriaznivého počasia a silných mrazov však môže byť otvorené aj skôr.

Ilustračný obrázok k článku Aby ľudia bez strechy nad hlavou nemuseli mrznúť: Mesto otvorí nocľaháreň v polovici decembra
Zdroj: TASR

Nocľaháreň bude poskytovať služby ľuďom bez prístrešia odkázaným na pomoc. Organizácia sociálnej starostlivosti (OSS) mesta Šaľa tu bude svojim klientom poskytovať ubytovanie počas noci, sociálne poradenstvo a možnosť vykonať tu nevyhnutnú základnú osobnú hygienu. Podľa údajov, ktoré zverejnila OSS v Šali, je prevádzka nocľahárne plánovaná do 31. marca 2016.

Nocľaháreň má nízkoprahový charakter, takže je prístupná aj ľuďom pod vplyvom omamných látok v prípade, že nevyžadujú lekárske ošetrenie a rešpektujú prevádzkový poriadok. Ľudia bez domova tu nájdu prístrešie každý deň od 17. hodiny popoludní do siedmej hodiny ráno nasledujúceho dňa. Zariadenie poskytuje nocľah predovšetkým prijímateľom, ktorí majú trvalý pobyt v meste Šaľa. Klientom ponúka 11 lôžok pre mužov a šesť pre ženy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM