Veronika Zeiselová Samospráva

53 ľudí chce byť šalianskym poslancom: Najmladšieho a najstaršieho kandidáta delí 54 rokov!

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia. O kreslo poslanca šalianskeho zastupiteľstva bojuje 53 ľudí. Pozreli sme sa na vekový rozdiel kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku 53 ľudí chce byť šalianskym poslancom: Najmladšieho a najstaršieho kandidáta delí 54 rokov!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Voľby na post primátora nášho mesta a členov zastupiteľstva sa blížia. Radnica zverejnila oficiálny zoznam kandidátov na poslancov. V 3 volebných obvodoch sa o naše hlasy bude uchádzať 53 uchádzačov. Kompletný zoznam kandidátov nájdete v článku Začína sa boj o poslanecké kreslá: Prezrite si kompletný ZOZNAM zaregistrovaných kandidátov.

Kandidátov na post poslanca odlišujú skúsenosti, stranícka príslušnosť a vek. Práve na posledný ukazovateľ sme sa zamerali a pozreli sme sa, aké vekové rozdiely vo viac ako stovke kandidátov nájdeme.

Najstarším kandidátom medzi 53 uchádzačmi o poslanecké kreslo je jednoznačne Július Morávek. Ten vo svojich 76 rokoch kandiduje vo volebnom obvode číslo 1. Morávek je pedagóg a kandiduje ako nezávislý.

Jeho náprotivkom je Dominika Grédiová. Táto len 22-ročná slečna ide do volieb taktiež ako nezávislý kandidát. Je zamestnankyňou banky. Grédiová kandiduje vo volebnom obvode číslo 3. Oboch kandidátov na poslanecké kreslo v mestskom parlamente tak delí 54 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM